Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@10:13:26 GMT

۲۶ معترض در تعطیلات سال نو میانمار کشته شدند

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۱۸۹۳

۲۶ معترض در تعطیلات سال نو میانمار کشته شدند

بر اساس گزارش رسانه‌های میانماری، روز گذشته ۲۶ نفر از معترضان این کشور در تعطیلات سال نوی میانمار به دست ارتش کشته شدند.

 به این ترتیب آمار کشته شدگان  به کودتای نظامی میانمار که از اول ماه فوریه سال جدید میلادی آغاز شده به ۷۳۸ نفر رسیده است. 

رسانه میانماری "ایروادی" اعلام کرد: دستکم  ۲۶ شهروند میانماری در طول تعطیلات سال نو کشته شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمال افزایش تلفات به علت وخیم بودن حال تعدادی از مجروحان وجود دارد.

مردم میانمار سال نو خود را با آب بازی جشن می‌گیرند و تا سال گذشته آن‌ها با پاشیدن آب بر روی یکدیگر، تعطیلات پنج روزه سال نو را سپری می‌کردند. 
اما امسال مردم این کشور تصمیم گرفتند برای گرامی داشتن یاد افرادی که در طول اعتراض به کودتا توسط ارتش میانمار کشته شده‌اند، جشن آب پاشی را برگزار نکنند و در خیابان‌های شهرهای مختلف این کشور تظاهرات صلح آمیز انجام دهند. 
اما این تظاهرات صلح آمیز با دخالت نیروهای امنیتی میانمار به خشونت کشیده شد. 

خشم از انتشار تصاویر زندانیان شکنجه شده در میانمار


 انتشار تصاویر معترضان زندانی در میانمار با چهره‌هایی خونین در شبکه تلوزیونی وابسته به ارتش این کشور، خشم مردم میانمار را بر انگیخته است. 
گروه‌های ناظر در میانمار خواهان اقدام جهانی علیه ارتش میانمار شدند و از شکنجه و قتل زندانیان توسط ارتش این کشور ابراز نگرانی کردند. 
"الجزیره" گزارش داد: تصاویر منتشر شده از چهار مرد و دو زن نشان می‌دهند که آن‌ها قبل از فیلم برداری مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند. 
انجمن زندانیان سیاسی در میانمار در بیانیه‌ای گفت: ارتش از شکنجه به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده می‌کند. اگر جامعه جهانی اقدام نکند، بدون شک شکنجه و قتل ادامه خواهد یافت. 
کیم جولیف یک محقق روابط مدنی و نظامی میانمار گفت: انتشار این تصاویر یک هدف را دنبال می‌کند. ارتش به دنبال ایجاد وحشت در میان مردم است و نشان می‌دهد از توسل به خشونت ابایی ندارد. 

عفو زندانیان توسط ارتش میانمار

فرمانده ارتش میانمار در حالی که بیش از سه هزار نفر از معترضان هفته گذشته بازداشت شده اند ،۲۳ هزار نفر از زندانیان از جمله ۱۳۷ شهروند خارجی را  از زندان آزاد کرد.

شبکه میانماری "ام آر تی وی" همچنین اعلام کرد که مین انگ لانگ فرمانده ارتش میانمار حکم محکومیت زندانیان دیگر را کاهش داده است. 
این اقدامات به مناسبت فرا رسیدن سال نو در میانمار انجام شده است. 
هنوز مشخص نیست که در میان افراد آزاد شده، معترضان به کودتا و رهبران سیاسی این کشور حضور دارند یا نه. 

رمضانی سخت برای مسلمانان روهینگیا ساکن در میانمار 


تحلیل گران و فعالان اجتماعی اعلام کرده‌اند که کودتای نظامی در میانمار مسلمانان روهینگیا در این کشور را با شرایط وخیم‌تری مواجه کرده است و آن‌ها برای روز گرفتن در ماه رمضان با شرایط بسیاری سختی مواجه هستند. 
کودتا در میانمار موجب نگرانی‌ بیشتری در خصوص وضعیت اقلیت‌ها بخصوص جامعه مسلمانان روهینگیا شده است که در گذشته هم با سرکوب خشونت آمیز ارتش میانمار رو به رو شده‌اند. 
این درحالی است که بیش از یک میلیون از مهاجران روهینگیا در اردوگاه‌های مهاجران در بنگلادش با خطر آتش سوزی و آینده‌ای نامعلوم مواجه هستند. 
میانمار مسلمانان روهینگیا را مهاجران غیرقانونی می‌داند و از دادن تابعیت به روهینگیایی‌ها خودداری می‌کند و بسیاری از آن‌ها در طول چند دهه گذشته برای فرار از آزار و سرکوب ناچار از ترک کشور میانمار شده‌اند. در پی سرکوب سال ۲۰۱۷ در استان راخین نیز هزاران تن روهینگیایی‌ها کشته شدند و بیش از ۷۰۰ هزار تن به بنگلادش فرار کردند. 
ناصر زکریا رییس مرکز فرهنگی روهینگیا در شیکاگو گفت: مسلمانان روهینگیا در خطر بزرگی قرار دارند. آن‌ها نمی‌توانند از خود دفاع کنند. ارتش قدرت زیادی دارد. روهینگیایی‌ها بازداشت ،شکنجه و به قتل می رسد و در ماه رمضان با شرایط سختی روزه می گیرند.

به گفته فعالان اجتماعی بیش از ۱۴۹ هزار مسلمان روهینگیایی از سال ۲۰۱۲ تاکنون به صورت اجباری در اردوگاه‌های مهاجران زندانی شده‌اند. 
زکریا افزود: مین انگ لانگ فرمانده ارتش میانمار زمانی اعلام کرده بود که مسلمانان روهینگیا یک پروژه ناتمام از جنگ جهانی دوم در میانمار هستند. 
سازمان ملل مسلمانان روهینگیا را ستمدیده‌ترین گروه اقلیت در جهان معرفی کرده است. این گروه از زمان استقلال میانمار در سال ۱۹۴۸ با تبعیض و سرکوب مواجه بوده است. 

انگیزه کودتای میانمار


ارتش میانمار یک دهه پس از موافقت با انتقال قدرت به دولت غیرنظامی، در اولین روز از ماه فوریه (آبان) با تصاحب قدرت از طریق اجرای یک کودتا علیه دولت آنگ‌ سان سوچی، ضمن اعلام وضعیت فوق‌العاده برای مدت یک سال، سوچی و سایر رهبران سیاسی را بازداشت کرد. 
میانمار که با نام برمه هم شناخته می‌شود مطابق قانون اساسی سال ۲۰۰۸ یک جمهوری پارلمانی است اما برخی منابع خارجی همچنین این کشور را یک رژیم اقتدارگرا می‌شناسند. ارتش میانمار از سال ۱۹۶۲ تا ۲۰۱۱ بر میانمار حکومت می‌کرد اما همچنان بخشی از قدرت را در اختیار خود نگاه داشته و تمام قدرت را به غیرنظامیان نداده است. 
این کودتا موجب ایجاد فضای نگرانی و هراس در این کشور جنوب آسیا شده که پیش از حرکت به سمت حکومت دموکراتیک در سال ۲۰۱۱ نزدیک به ۵۰ سال تحت حکومت‌های سرکوبگر نظامی قرار داشته است. بازداشت آنگ سان سوچی رئیس دولت و سایر سیاستمداران یادآور روزهایی است که بسیاری امیدوار بودند آن‌ها را پشت سر گذاشته باشند. 
کودتای ارتش پس از چندین هفته تنش و اختلاف بین نظامیان و دولت در پی انتخابات پارلمانی آبان ماه و شکست حزب مخالف دولت مورد حمایت ارتش روی داد. حزب مخالف با ادعای تقلب خواستار تکرار انتخابات شد اما کمیسیون انتخابات از ادعای تقلب حمایت نکرد. این اولین کودتای ارتش علیه یک دولت غیرنظامی از سال ۱۹۶۲ و همچنین نقض آشکار قانون اساسی است که ارتش هم وعده محترم شمردن آن را داده بود. / ایرنا

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مسلمانان روهینگیا ارتش میانمار شده اند سال نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۱۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار دولت اوکراین به مسلمانان برای سکوت در نسل‌کشی غزه + سند

دولت اوکراین علمای دینی، شهروندان و نهادهای مسلمان اوکراینی را که از نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها توسط صهیونیست‌ها انتقاد می‌کنند، تحت تعقیب قرار می‌دهد، محکوم می‌کند و آن‌ها را به «تروریسم» متهم می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سایت خبری تحلیلی یونایتد ورلد در گزارشی با انتشار اسناد محرمانه دولتی اوکراین خبر داد که دولت این کشور در حال فشار بر روی مسلمانان این کشور برای سکوت در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه غزه است.

بر اساس اسناد منتشر شده از سوی این سایت خبری تحلیلی، مقامات دولت اوکراین احمد تمیم، مفتی مسلمانان این کشور را صرفاً به دلیل محکوم کردن نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه مظنون به ارتباط با فعالیت‌های افراطی معرفی کرده‌اند. این در حالی است که تمیم از جمله شخصیت‌های شناخته‌شده در جهان اسلام در موضوع مبارزه با تروریسم، تکفیرگرایی و وهابیت است.

در اسناد منتشر شده، مقامات دولتی اوکراین علاوه بر متهم کردن مفتی این کشور به افراط‌گرایی دینی، منابع مالی حامی مؤسسات تحت رهبری تمیم را نیز مظنون به مرتبط بودن با سازمان‌های تروریستی عنوان کرده‌اند.

این اتهامات مقامات دولتی اوکراین به مفتی این کشور در حالی است که او تا پیش از اعلام حمایت علنی خود از فلسطین و محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، هیچ مشکلی با مقامات دولتی اوکراین نداشته و اتفاقاً به دلیل نقش بسیار سازنده‌ای که برای آزادی بیش از 70 زندانی اوکراینی در منطقه دونباس ایفا کرده بود، مورد تقدیر نیز قرار گرفته بود.

بر اساس این اسناد محرمانه، احمد تمیم در یک سخنرانی خود در میان مسلمانان اوکراین در آمریکا با تأکید بر اینکه اسرائیل روزانه صدها انسان بی‌گناه را در غزه به قتل می‌رساند این اقدامات را محکوم کرده است. سفارت اوکراین در آمریکا نیز پس از اطلاع از این اظهارات او، با نامه‌نگاری با سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن تأکید کرده است که این اظهارات نظرات شخصی او است و مورد تأیید دولت کی‌یف نمی‌باشد.

بر اساس اسناد منتشر شده در گزارشی که سفارت اوکراین در واشنگتن به کی‌یف ارسال کرده است، در جلسه سخنرانی، شخصیت‌های قابل توجه دیگری نیز حضور داشته‌اند. این اسناد اصلی‌ترین «جرائم» مفتی اوکراین را انتقاد از جنایات اسرائیل، دعوت از مؤمنان به اتحاد و پیشنهاد سازماندهی یک کمپین جمع‌آوری کمک مالی برای بستگان افراد تحت آزار و اذیت اسرائیل عنوان می‌کنند.

این پرونده‌سازی دولت اوکراین علیه مفتی این کشور به دلیل حمایت از فلسطین در حالی رخ می‌دهد که چند سال پیش دولت کی‌یف، مسلمانان شبه‌جزیره کریمه را به دلیل به عدم رسمیت شناختن احمد تمیم که مورد حمایت دولت کی‌یف بود مورد حمله قرار داده و تمیم را فردی مورد اعتماد و تأیید معرفی می‌کرد.

در اسناد منتشر شده از سوی سایت خبری تحلیلی یونایتد ورلد، نشان داده می‌شود که پس از اعلام حمایت مفتی اوکراین از مردم مظلوم غزه، منابع امنیتی این کشور شروع به بررسی تمام تراکنش‌های مالی مؤسسات اسلامی در اوکراین کرده‌اند تا در صورت وجود هرگونه ارسال کمک مادی به فلسطین برخوردهای حقوقی با مسلمانان این کشور انجام شود. در این اسناد منابع امنیتی از بررسی دقیق تراکنش‌های مالی 9 مرکز سرشناس اسلامی اوکراین خبر داده‌اند.

یونایتد ورلد، در گزارش خود با اشاره به اینکه زلنسکی بلافاصله پس از 7 اکتبر با به اهتزاز درآوردن پرچم اسرائیل در کی‌یف اعلام حمایت تمام عیار خود از رژیم صهیونیستی را به نمایش گذاشت، این پرسش را مطرح می‌کند که دولت اوکراین چگونه می‌تواند آزادی بیان و اندیشه شهروندان مسلمان خود را صرفاً برای یک اظهارنظر عادی در مورد یک نسل‌کشی آشکار محدود کند و این فشارهای سیاسی و امنیتی به مسلمانان اوکراین چگونگی با ادعاهای آزادی‌خواهانه دولت کی‌یف قابل جمع است؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشته شدن ۲ سرباز رژیم صهیونیستی در حمله خودی
  • فشار دولت اوکراین به مسلمانان برای سکوت در نسل‌کشی غزه + سند
  • زخمی شدن 10 نظامی اسرائیلی در غزه
  • اذعان ارتش صهیونیستی به کشته و زخمی شدن 3 نظامی خود در غزه
  • ۲ افسر دیگر اسرائیل در غزه کشته شدند
  • هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه
  • هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در مرکز غزه
  • کشته شدن 2 فرمانده ارتش اسرائیل در مرکز نوار غزه
  • روسیه: ۹۱۵ نیروی ارتش اوکراین کشته شدند
  • ۸۰۵ نظامی اوکراینی در یک روز کشته شدند