Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

سرهنگ جمشید محبت خانی در حاشیه رونمایی از تجهیزات محیط بانان در جمع خبرنگاران، اطلاعات مربوط به طرح نوروزی یگان محیط زیست کشور را ارائه داد و گفت: طرح نوروزی سازمان حفاظت محیط زیست در یگان حفاظت در حوزه محیط بانی از ۲۷ اسفند ۹۶ تا ۱۷ فروردین ۹۷ اجرا شد که در این بازه زمانی افزایش ۲۰ درصدی محیط بانان را در مناطق چهار گانه نسبت به ایام مشابه در سال‌های گذشته داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه طرح نوروزی را در دو محور پیشگیری سلبی و ایجابی پیگیری کردیم، اظهار کرد: در حوزه آموزش و فرهنگسازی اقدامات خوبی از سوی معاونت آموزش سازمان حفاظت محیط زیست انجام شد همچنین مردم و کلیه مسئولان همکاری خوبی در زمینه محیط زیست داشتند. به همین دلیل امسال شاهد ارتقای حفظ حوزه‌های مختلف محیط زیست کشور بودیم.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اینکه در طرح ۲۰ روزه نوروزی، ۳۲ هزار و ۱۲۴ نفر محیط بان به کار گرفته شدند، گفت: در این طرح ۲۰ روزه ۱۰ هزار و ۹۸۸ گشت خودرویی، ۶۴۶۲ گشت موتوری و ۸۷۹۷ گشت پیاده در مناطق چهارگانه محیط زیست داشتیم.

وی ادامه داد: در طرح نوروزی ۲۰ روزه یگان حفاظت محیط زیست ۵۱۶ مورد کشفیات داشتیم که نسبت به سال قبل افزایش ۱۲ درصدی را نشان می‌دهد همچنین در این مدت تعداد بازدیدکنندگان داخلی از مناطق چهارگانه و موزه‌های محیط زیست سراسر کشور به ۴۴۶ هزار و ۲۱۵ نفر رسید. تعداد بازدیدکنندگان خارجی ۶۸۵ نفر بود بنابراین تعداد بازدیدکنندگان داخلی ۲۱ درصد و تعداد بازدید کنندگان خارجی ۱۸ درصد افزایش داشت.

محبت خانی با اشاره به همکاری جدی پلیس پیشگیری و پلیس راهور با یگان محیط زیست کشور گفت: جریمه ۳۰ هزار تومانی پرتاب زباله از خودرو در ایام عید با جدیت اعمال شد و از آنجا که قبل از عید با سردار مهری - رئیس پلیس راهور کشور و سردار شرفی - رئیس پلیس پیشگیری ناجا - مذاکراتی در این زمینه داشتیم. جریمه پرتاب زباله به‌طور جدی در دستور کار نیروی انتظامی قرار گرفت.

وی تاکید کرد: بررسی‌های میدانی و استعلام‌های صورت گرفته از استان‌ها نشان می‌دهد که رهاسازی زباله در تفرجگاه‌ها و مناطق چهارگانه محیط زیست نسبت به سال‌های گذشته کاهش پیدا کرد البته شرایط هنوز رضایت بخش نیست و مشکلات بسیاری در این زمینه وجود دارد.

فرمانده یگان محیط زیست کشور با اشاره به آتش سوزی‌های صورت گرفته در مناطق تحت مدیریت محیط زیست در ایام تعطیلات نوروز اظهار کرد: متاسفانه به دلیل خشکسالی و کم بارشی‌ها همچنین افزایش دما شاهد آتش سوزی در ۱۲ میلیون ۷ هزار و ۵۰۰ متر مربع از عرصه‌های محیط زیست بودیم. اطفای این آتش سوزی‌ها به‌طور شبانه روزی از سوی محیط بانان پیگیری شد البته جنگلبان‌ها و مردم محلی نیز بسیار کمک رسان بودند.

وی با اشاره به اینکه در اطفای آتش سوزی‌های محیط زیست از بالگرد استفاده کردیم، گفت: مساحت آتش سوزی‌های مناطق تحت مدیریت محیط زیست نسبت به سال گذشته ۱۷ درصد افزایش داشت و علت عمده آتش سوزی‌ها علاوه بر کم بارشی و افزایش دما به بی احتیاطی مسافران بر می‌گردد.۹۰ درصد آتش سوزی‌ها در استان‌های مازندران و گیلان صورت گرفت.

 محبت خانی در ادامه با اشاره به دستگیری ۳۰۸ متخلف محیط زیست در ایام نوروز گفت: برای این متخلفان پرونده قضایی تشکیل شد و تحویل محاکم قضایی شدند که تعداد دستگیری متخلفان محیط زیست نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد افزایش یافته است که این موضوع به افزایش تعداد محیط بانان و هوشیاری آنها در محل خدمت بر می‌گردد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اینکه در طرح نوروزی ۲۰ روزه، ۱۷۹ پرونده قضایی تشکیل شد، گفت: کشفیات از مجرمان در زمینه سلاح جنگی ۱۹ درصد و سلاح شکاری ۱۲ درصد افزایش داشت که این سلاح‌ها توقیف و به محاکم قضایی تحویل داده شد.

انتهای پیام

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۳۶۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟

به گزارش صدای ایران از ایلنا،«داوود میرشکار» مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خوزستان درباره آخرین وضعیت آبگیری تالاب‌های این استان توضیح داد: خوشبختانه در طول سال آبی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ از جمله در فروردین‌ماه شاهد بارندگی‌های نسبتا مناسبی در استان خوزستان بوده‌ایم، به نحوی که تا پایان اسفندماه تالاب هورالعظیم حدود ۶۰ درصد آبگیری شده بود که بعد از بارندگی‌های فروردین، سه درصد به حجم آب موجود در تالاب اضافه شد و اکنون حجم آبگیری هورالعظیم حدود ۶۳ درصد است. 

وی افزود: در حال حاضر تالاب شادگان حدود ۹۳ درصد، تالاب بام‌دژ حدود ۸۴ درصد، تالاب میانگران حدود ۸۵ درصد، تالاب شیمبار حدود ۹۳ درصد و تالاب بندون نیز حدود ۶۴ درصد آبگیری شده است و خوشبختانه اغلب تالاب‌های استان خوزستان در وضعیت مناسبی قرار دارند.

برنامه‌ریزی برای تامین حقابه هورالعظیم در تابستان با کمک وزارت نیرو 

میرشکار در پاسخ به این سوال که با توجه به فرا رسیدن ماه‌های گرم سال و افزایش شدت تبخیر سطحی در منطقه، آیا عمق آب موجود در هورالعظیم به حدی است که این تالاب بتواند تا پایان تابستان وضعیت نسبتا مناسب خود را حفظ کند یا خیر، توضیح داد: با توجه به روان‌آب‌ها و زهاب‌هایی که به سمت هورالعظیم در جریان است و همچنین منابع آب سطحی که از رودخانه کرخه به این تالاب می‌ریزد، در حال حاضر پهنه گسترده‌ای از هورالعظیم بخصوص در بخش جنوبی آن که در ماه‌های گذشته خشک بود، آبگیری شده است، اما اگر در تابستان منابع آبی مناسبی برای این تالاب تامین نشود، قطعا شاهد خشک شدن بخش‌هایی از آن خواهیم بود. 

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خوزستان ادامه داد: با کمک همکاران محترم در سازمان آب و برق خوزستان و همچنین همکاران عزیز حوضه آبریز کرخه در وزارت نیرو، در تلاش هستیم که با برنامه‌ریزی مناسب، حقابه قابل قبولی را در فصل تابستان به تالاب هورالعظیم اختصاص دهیم تا این تالاب در ماه‌های گرم سال نیز بتوانند وضعیت نسبتا خوب خود را حفظ کند. همچنین از همین حالا، چالش‌های پیش رو در زمینه وقوع آتش‌سوزی‌های احتمالی در اراضی تالابی هورالعظیم و اطراف آن را طی مکاتباتی به استاندار محترم اعلام کرده‌ایم و امیدواریم با رایزنی مقامات ارشد دولت، بتوانیم با هماهنگی کشور عراق، به شکل موثر و به‌هنگام برای مقابله با این حریق‌ها وارد عمل شویم.

تعیین حقابه سالانه هورالعظیم براساس سه سناریوی متفاوت 

میرشکار همچنین با اشاره به میزان حقابه قانونی تعیین‌شده برای تالاب هورالعظیم گفت: براساس مطالعات انجام‌شده توسط اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان و در راستای اجرای قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالاب‌ها، سه سناریوی مختلف درباره حقابه محیط‌زیستی سالانه هورالعظیم در نظر گرفته شده است. در سناریوی اول یعنی دوره ترسالی، پیش‌بینی شده است که ۱۸۳۲ میلیون متر مکعب حقابه سالانه به تالاب اختصاص پیدا کند، در سناریوی دوم یعنی دوره بارندگی‌های نُرمال، حقابه محیط‌زیستی سالانه تالاب ۱۶۱۰ میلیون متر مکعب در نظر گرفته شده و در سناریوی سوم یعنی دوره خشکسالی نیز ۱۳۸۳ میلیون متر مکعب در سال به عنوان حقابه هورالعظیم پیش‌بینی شده است. 

ارشدترین مقام محیط‌زیستی استان خوزستان با بیان این که در سال آبی گذشته (۱۴۰۱ – ۱۴۰۲)، بیش از ۹۳۱ میلیون متر مکعب حقابه برای تالاب هورالعظیم تامین شد، اظهار داشت: مطالعات انجام‌شده درباره تعیین حقابه سالانه تالاب هورالعظیم براساس سناریو‌های مختلف را در اختیار سازمان آب و برق خوزستان قرار داده‌ایم و امیدواریم با این سازمان به یک نقطه نظر مشترک برسیم تا بتوانیم میزان حقابه‌ای را که امکان تامین آن وجود دارد، تا پایان سال آبی جاری به تالاب اختصاص دهیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر حقابه تالاب هورالعظیم از دو منبع تامین می‌شود، به نحوی که در درجه اول منابع آب‌های سطحی رودخانه کرخه و در درجه دوم زهاب‌های کشاورزی اراضی جنوب حوضه آبریز کرخه شامل شبکه آبیاری و زه‌کشی کوثر و مجموعه کشت و صنعت نیشکر دهخدا در تامین حقابه هورالعظیم نقش دارند.

ملاحظات زیست‌محیطی طرح توسعه میدان نفتی سهراب؛ همچنان در دست بررسی 

میرشکار در پاسخ به سوال دیگر ما درباره آخرین وضعیت ارزیابی زیست‌محیطی طرح توسعه میدان نفتی سهراب که براساس اعلام مسئولان سازمان حفاظت محیط‌زیست، با اجرای آن بخش‌هایی از تالاب هورالعظیم خشک خواهد شد، توضیح داد: مطالعات کارشناسی و مکاتبات لازم بین دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت نفت و سازمان حفاظت محیط‌زیست برای تعیین ملاحظات زیست‌محیطی طرح توسعه میدان نفتی سهراب همچنان ادامه دارد و این پروژه همچنان در دست بررسی قرار دارد. 

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خوزستان ادامه داد: سهراب، یک میدان نفتی مشترک با کشور عراق است که از نظر استراتژیک باید از آن بهره‌برداری شود و از سوی دیگر، ممکن است در صورت اجرای این پروژه، نیاز به استحصال خشکی در مخزن شماره یک تالاب وجود داشته باشد که از حساسیت محیط‌زیستی بالایی برخوردار است؛ بنابراین تعادل‌بخشی بین این دو موضوع بسیار دشوار است، اما هم مجموعه سازمان محیط‌زیست که نگران وضعیت زیست‌محیطی تالاب است و هم وزارت نفت در این زمینه پای کار آمده تا بتوانیم به راهکاری برسیم که هم بتوان از میدان نفتی مشترک بهره‌برداری کرد و هم بتوان محیط‌زیست منطقه را به بهترین شکل حفظ کرد.

وی در پایان تصریح کرد: هنوز هیچ مجوزی به طرح توسعه میدان نفتی سهراب داده نشده است، ولی برای این که بتوانیم بهترین شکل ملاحظات محیط‌زیستی را با توجه به اکوسیستم حساس منطقه برای این پروژه در نظر بگیریم، در حال کمک گرفتن از جامعه ارزیابان زیست‌محیطی کشور و جامعه دانشگاهی هستیم و به طور خاص دانشگاه شهید بهشتی به این موضوع ورود پیدا کرده است و متخصصان امر در حال انجام پژوهش‌های لازم هستند که اگر قرار بر اجرای طرح توسعه میدان نفتی سهراب شد، بهره‌برداری از این میدان به صورت پایدار انجام شود.


دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • توقف فعالیت ۲۸ واحد صنعتی متخلف در شهرک صنعتی اشتهارد
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • ۶۰ درصد غذا های المپیک پاریس «غیرگوشتی» است
  • ۶۰ درصد غذاهای المپیک پاریس «غیرگوشتی» است
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان